Werken aan de Coupure Rechts.

  • Bijgewerkt
  • Geplaatst in Papegaaiwijk
  • 2 minuten gelezen

Werken aan de Coupure Rechts.

De stad Gent, Farys en De Lijn voeren vanaf 1 september werken uit aan Coupure Rechts. Tram 4 kan doordoor niet zijn gebruikelijke route volgen tussen Brugsepoort, Rozemarijnbrug en Sint-Pietersstation, daardoor rijdt tram 4 enkel tussen Ledeberg en de halte Brugsepoort. De halte Brugsepoort wordt dan de tijdelijke eindhalte. De bediening tussen het station en het UZ wordt overgenomen door tramlijn 1.

Reizigers naar en van Gent Sint-Pieters kunnen opteren voor tram 1 aan het Rabot, of tramlijn 2 aan de halte Rozemarijnbrug. Tijdens de schoolspits worden er op tramlijn 1 extra trams ingezet voor een verhoogde frequentie tussen het Rabot en Gent Sint-Pieters.

Opgelet, ook in de Voskenslaan zijn werken waardoor tram 1 onderbroken is vanaf 1 september tot en met 31 maart rijdt tramlijn 1 niet tussen Gent Sint-Pietersstation en Flanders Expo. Tussen Evergem en het station rijdt tram 1 zijn normale route. Vanaf het station rijdt tramlijn 1 verder naar UZ Gent. Normaal rijdt tram 4 tot aan het UZ Gent, maar dat kan niet omdat er werken zijn aan Coupure-Rechts. De bediening tussen het station en het UZ wordt dus overgenomen door tramlijn 1. Reizigers op het deeltraject Rozemarijnbrug-station kunnen gebruik maken van tramlijn 2.

Meer info op de website van de Lijn.

 

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Pascale Cuigniez

    Mooie website en leuk initiatief om iedereen zo op de hoogte te houden.
    Dankjewel!

Een reactie achterlaten