6 mei 2022: officiële inhuldiging van de kinderrechtenmuur in de Sint-Martensstraat

  • Bijgewerkt
  • Geplaatst in Papegaaiwijk
  • 3 minuten gelezen

6 mei 2022: Officiële inhuldiging van de kinderrechtenmuur in de Sint-Martensstraat

De kinderrechtenmuur is een samenwerking tussen de Stad Gent en tZitemzo, de organisatie waar je terechtkan met al je vragen over kinderrechten. De muur is het resultaat van de creativiteit van heel wat jongeren samen met straatkunstenaar Jeremiah Persyn alias Jamz of Jamezon, en moet kinderrechten ook in de publieke ruimte in de kijker zetten.

In Eeklo zette tZitemzo met enkele partners en jongeren het project op ‘Jong? Rechten heb je!’ De jongeren kwamen onder meer uit een opvangcentrum voor minderjarige vluchtelingen, een voorziening bijzondere jeugdzorg en een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers. “Het is met de gedachtegang van die jongeren dat ik aan de slag ging voor de Kinderrechtenmuur”, zegt straatkunstenaar Jeremiah Persyn. “We hebben samen een middag lang gebrainstormd en onderzocht wat kinderrechten voor hen betekenen en wat we ermee konden doen. Uit de ondertoon van wat er toen gezegd werd zijn we dan samen redelijk snel tot een ontwerp gekomen.”

Het hele proces van het project werd gefilmd en gaat later naar sociale media, scholen, jeugdbewegingen en jongerenorganisaties. Het kunstwerk zelf is te zien op de hoek van de Sint-Martensstraat en de Zandpoortstraat in Gent.

De kinderrechtenmuur is een samenwerking tussen de Stad Gent en tZitemzo, de organisatie waar je terechtkan met al je vragen over kinderrechten.