Nieuws uit de Wijk: de Schouwvegersstraat, deel 1.

  • Bijgewerkt
  • Geplaatst in Papegaaiwijk
  • 2 minuten gelezen

Jaarlijkse BBQ voor bewoners uit de Schouwvegersstraat op 16 september 2023.

Het begin van de Schouwvegersstraat met rechts de voormalige ingang van de Kunstdrukschool O-L-Vrouw met beeld – de moelemaker ervan woonde op nr 12. Er tegenover vind je ‘de Rode Poort’ op nr 6. Naast twee huizen verder, voorbij nrs 4 en 2 kwam oorspronkelijk de Turrepoortsteeg uit in de Schouwvegersstraat, ondergronds zelfs nog altijd.

De foto toont de enige boom die vanuit de straat te zien was, verkregen bij de heraanleg van de Oude Houtlei met steuntje van toenmalig burgemeester Beke, ook genaamd Bike. O, ironie, onder de huidige legislatuur moest hij wijken voor een uitgewerkte veiligheidsbocht voor de fietsroute. De Schouwvegersstraat zelf werd aan een belabberd lot overgelaten. De Turrepoort niet. De achterkant van het onlangs gerenoveerd gebouw achter de boom geeft uit op de koer van de St-Lucas Academie. Het heeft op het eerste verdiep een loopvlak waaronder men kan schuilen. Op die koer gaat het straattafelen van de Schouwvegerstraat door op de zaterdag halfweg september, enkel voor huidige en vroegere bewoners van de Schouwvegersstraat en wie zij uitnodigen. [tekst en foto: Jarm Depuydt]

Een reactie achterlaten